Binnen Kunstpracht beleven kinderen professionele kunst: van theatervoorstellingen in WestlandTheater De Naald tot museumbezoeken in de stad, van filmfestivals tot dansvoorstellingen op school. De meeste cultuurbelevingen hebben pas echt meerwaarde voor oudere kinderen, maar we willen ook de kinderdagopvang graag mooie pareltjes aanbieden. Sinds 2020 kunnen peuters vanaf 2,5 jaar aansluiten bij de voorstellingen die voor de kleuters op schoollocaties worden georganiseerd. Dit programma vol magische ervaringen biedt verwondering, nieuwe werelden en onverwachte situaties, waarmee kinderen een open blik op de wereld kunnen ontwikkelen. Jaarlijks wordt er in samenspraak met leerkrachten en pedagogisch medewerkers een keuzemenu samengesteld. In schooljaar 2021-2022 zullen ruim 9000 leerlingen en peuters aan het programma meedoen.

De cultuurcoaches van Cultuurweb bezoeken tal van voorstellingen om de mooiste pareltjes voor de Westlandse peuters te selecteren. We letten vooral op creativiteit en verbeeldingskracht. We vinden het belangrijk dat de cultuurbeleving echt nieuwe werelden laat zien, op een positieve manier en aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen. Toegankelijkheid is ook van belang, want voor veel peuters is dit een eerste kennismaking met een voorstelling. We streven altijd naar een totaalbeleving. Cultuurweb verzorgt vooraf een mailing met suggesties voor activiteiten ter voorbereiding op het bezoek en ter verwerking achteraf.

De bijdrage van de kinderopvangorganisatie aan Kunstpracht is € 6,- per peuter. De algemene voorwaarden van Kunstpracht voor schooljaar 2021-2022 vind je hier.

Wil je bekijken wat Kunstpracht de afgelopen jaren heeft ingehouden? Bekijk het programma van schooljaar 2020-2021. Het programma voor het lopende schooljaar 2021-2022 vind je hier.

Wil je als kinderopvangorganisatie een eigen programma aanbieden in de vorm van een voorstelling of festival op locatie? Onze cultuurcoach Tamara kan je adviseren over de aanpak en over passende voorstellingen.

Kunstpracht wordt mede mogelijk gemaakt door: