Filteren
Vorm
Vakoverstijgend
Doelgroep

Wij staan klaar voor het Westlands onderwijs

We helpen alle scholen en kinderopvangorganisaties voor kinderen en jongeren van 2 tot 23 jaar met het vormgeven van hun cultuureducatie. Van het meemaken van prachtige voorstellingen tot het zelf maken van kunst. Over het ontdekken van je eigen culturele omgeving en over het vergroten van de deskundigheid van professionals. Onze cultuurcoaches denken mee over cultuurbeleid en zetten tal van activiteiten op. In laagdrempelige programma’s die met weinig geld en tijd toegankelijk zijn, maar ook in specifiek maatwerk voor wie precies weet wat hij wil. Zodat elke Westlandse leerling vanuit verwondering zijn creativiteit ontwikkelt en zijn talenten ontdekt.

Alt tekst hier

Op deze plek delen we ons Westlands erfgoed met jullie. Leerlingen ontdekken door middel van erfgoed hun eigen omgeving en kijken door de ogen van het verleden naar het heden. Erfgoed helpt leerlingen te begrijpen hoe de wereld om hen heen er zo uit is gaan zien en vooral ook waarom. 

Met onze lokale erfgoedlessen maken we de grote universele thema’s klein. Ze brengen het vroeger naar het nu en bekijken het nu vanuit het vroeger. Deze lessen spreekt de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan en traint tegelijk de zelfstandige onderzoeksvaardigheden. En dat alles met erfgoedmateriaal en -onderwerpen van eigen Westlandse bodem!

Want wat is er mooier dan met echte archeologische vondsten uit de Westlandse grond te werken als er in de klas wordt geleerd over de Romeinen of de Middeleeuwen? En als we het over kinderarbeid hebben kan er meteen gediscussieerd worden over de Westlandse krentvakantie! Archieffoto’s helpen de leerlingen om een tijdreis te maken in een straat uit het dorp. En kom erachter hoe het Staelduinse Bos aan zijn naam kwam. Deze en nog veel meer andere Westlandse erfgoedlessen vind je hieronder. Veel succes en plezier!

Patroon
ballon