Filteren
Vorm
Disciplines
Vakoverstijgend
Doelgroep

Binnen Kunstlokaal ontdekken de leerlingen hun culturele omgeving en de rol die zij daarin kunnen spelen. Zoals het lokale erfgoed, maar ook de plaatselijke theaterschool, de muziekvereniging in het dorp en de kunstenaar in zijn atelier om de hoek. Door deze nieuwe werelden te ontdekken leren leerlingen vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid naar hun directe omgeving te kijken. En jij als leerkracht natuurlijk ook! Met onze Kunstlokaal-activiteiten kun je laagdrempelig samenwerken met je eigen culturele omgeving. Kunstlokaal bestaat uit drie onderdelen:

  1. Lesbrieven die je als leerkracht zelf uit kunt voeren, gratis te downloaden op deze pagina.
  2. Al ontwikkelde gastlessen, excursies en projecten waarin je samenwerkt met een culturele partner. Deze activiteiten kosten € 5,- per leerling per activiteit en zijn te vinden op deze pagina. Je kunt je hier aanmelden.
  3. Nieuwe gastlessen, excursies en projecten waarin je samen met een culturele partner, onder begeleiding van een cultuurcoach, een nieuw project ontwikkelt. Deze activiteiten zijn voor maximaal drie klassen gratis. Bij interesse kun je je aanmelden bij cultuurcoach Renske

Lees hier de algemene voorwaarden voor Kunstlokaal.

Patroon
ballon