Filteren
Disciplines
Vakoverstijgend
Doelgroep

Met Kunstkundig kunnen leerkrachten hun vaardigheden in cultuureducatie vergroten. Dit betreft vaardigheden in Kunstkracht, Kunstlokaal en Kunstpracht en coördinerende vaardigheden zoals beleidsontwikkeling. Er zijn:

  • Activiteiten voor intern cultuurcoördinatoren (icc’ers), zoals de icc-cursus, icc-labs en masterclasses voor icc’ers.
  • Bovenschoolse trainingen voor individuele leerkrachten. De verdiepingstrainingen in dans, theater, muziek, beeldende kunst, literatuur & filosofie, erfgoed en mediakunst bieden ruimte voor verdieping in een kunstdiscipline. Met instaptrainingen in Kunstkracht en het creatief proces leg je een nodige basis om cultuureducatie te geven.
  • Activiteiten op scholen zijn bijvoorbeeld: co-teaching voor individuele verdieping, teamtrainingen in tal van onderwerpen en kunstbrainstorms om met vakdocenten projecten in te vullen. Je kunt ons ook altijd benaderen voor maatwerk, we komen graag langs.

De activiteiten voor icc’ers en de bovenschoolse activiteiten vind je in de Kunstkundig brochure en de jaarplanning. Meld je hiervoor aan middels het aanmeldformulier. Activiteiten op scholen plan je in overleg met je cultuurcoach Tamara Griffioen of Renske Meijer in. Lees hier de algemene voorwaarden voor Kunstkundig. Wil je je nog verder professionaliseren? Bekijk hier de post-hbo opleidingen omtrent cultuureducatie.

Patroon
ballon