Met Kunstkundig kunnen pedagogisch medewerkers en locatieleiders hun vaardigheden in cultuureducatie vergroten. Het programma van Kunstkundig staat voor inspiratie en verrijking van jou als professional. Denk hierbij aan trainingen, coaching of co-teaching. Op deze pagina vind je meer informatie over ons aanbod, maar je kunt cultuurcoach Tamara ook benaderen voor een speciaal op jouw behoeftes afgestemd programma.  

De trainingen zijn laagdrempelig en praktisch, zodat je het geleerde meteen dezelfde dag kunt toepassen in de praktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een skills-training dans, theater of beeldende kunst (2 uur): je krijgt allerlei tips, tricks en skills aangeboden zodat je vol inspiratie aan de slag kunt op jouw groep. Heb je behoefte aan andere disciplines? Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden. 
  • Een training creatief proces (2 uur): door zelf te ervaren leer je hoe het creatief proces werkt en hoe je door laagdrempelige activiteiten creativiteit stimuleert en ontwikkelt bij kinderen. 
  • Visie op cultuur training (afhankelijk van de wens, gemiddeld 3 uur): deze training volg je samen met jouw team van Mt-leden, pedagogische staf en -coaches en/of pm’ers. Door middel van diverse denk- en doe opdrachten komen jullie tot een eigen visie op kunst & cultuur. En jullie ontwikkelen natuurlijk vooral de praktische uitwerking van die eigen visie.  

Bij co-teaching komt onze cultuurcoach of een andere vakspecialist jou op locatie helpen met de voorbereiding en uitvoering van praktische activiteiten. Dit kan op verschillende manieren:

  • In de voorbereiding: samen activiteiten bedenken binnen een thema of project.
  • In de uitvoering: samen activiteiten voorbereiden en uitvoeren op de groep. In een nagesprek reflecteer je samen op deze activiteit.

Bij coaching ga je onder begeleiding van de cultuurcoach in gesprek met jouw collega’s over de plek voor kunst & cultuur in jouw praktijk. Samen maak je stappen in het bedenken en uitvoeren van kunstactiviteiten.

Bovenstaande activiteiten plan je in overleg met cultuurcoach Tamara in.