Binnen Kunstlokaal ontdekken de kinderen hun culturele omgeving en de rol die zij daarin kunnen spelen. Zoals het lokale erfgoed, maar ook de plaatselijke theaterschool, de muziekvereniging in het dorp en de kunstenaar in zijn atelier om de hoek. Door deze nieuwe werelden te ontdekken leren kinderen vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid naar hun directe omgeving te kijken. En jij als pedagogisch medewerker natuurlijk ook! 

Heb je altijd al gedroomd van een project voor de kleuters met bijvoorbeeld de lokale muziekschool, een kijkje in het atelier van een lokale kunstenaar of een streetdance project voor de 8+ groepen op locatie bij een Westlandse dansschool, maar komt het er niet van door gebrek aan tijd en/of expertise? cultuurcoach Tamara helpt je graag. 

Na een verkennend gesprek gaat onze cultuurcoach op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner, organiseert een kennismakingsgesprek en een brainstormsessie en begeleidt je in het ontwikkelen van een programma op maat. Denk aan nieuwe gastlessen, excursies en projecten. Op basis van jouw eigen vraag formuleert de cultureel partner een antwoord en geeft daar de kosten voor aan. Voor de uitvoeringskosten van de cultureel partner ben je als kinderdagopvang zelf verantwoordelijk, de begeleiding biedt Cultuurweb kosteloos aan.