Ben je nieuw in Westland en kom je uit een ander land? Hou je van dans, muziek, zang, schilderen, fotograferen, kleding maken of een andere vorm van kunst? Of wil je dit graag leren? Wil je nieuwe mensen ontmoeten en jouw cultuur laten zien? Kom erbij en doe mee aan allerlei activiteiten! We bieden de kans om je talent te ontdekken maar ook om jouw kennis en ervaring te delen met anderen. Wij zijn heel benieuwd naar jou!

Werkzaam bij een organisatie die nieuwkomers begeleidt en wil je eer weten over dit programma? Neem dan contact op met programmaleider participatie Wendy van Es. Wij zijn altijd op zoek naar mooie vormen van samenwerking en ambassadeurs die dichtbij de doelgroep staan.

“Op zoek naar verborgen talent onder Nieuwe Westlanders” is gericht op de ontwikkeling en uitvoering van actieve kunstparticipatie voor mensen die zich vanuit diverse hoeken van de wereld in Westland vestigen. Doelstelling is om statushouders en vluchtelingen actief kunst en cultuur te laten beoefenen in een vraaggericht programma. Zoveel mogelijk samen met de Westlandse bevolking. Door de nauwe samenwerking tussen VluchtelingenWerk Westland, Bibliotheek Westland, Westland Cultuurweb en vele andere maatschappelijke organisaties levert het project tevens een unieke kans om integratie te bevorderen en taalontwikkeling te stimuleren. 

Leven in een nieuwe en onbekende cultuur waarbij je je eigen cultuur een plek geeft: dat is waar dit project voor staat. Stap voor stap op weg naar een inclusieve Westlandse samenleving. Waarin iedereen mee kan doen: Oude en Nieuwe Westlanders.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 1818, Gemeente Westland en RaboWestlandfonds.