maandag 15 mei 2023 maandag 15 mei 2023

Straattheater in de wijk, jazzconcert in het park, kunstzinnige wandeling in de duinen, fototentoonstelling in de straat of een creatieve dansdag in het dorpshuis organiseren? De regeling Kleine Culturele Initiatieven (KCI) van gemeente Westland ondersteunt kleinschalige culturele of kunstzinnige activiteiten in wijk, buurt of kern. Aanvragen voor initiatieven die plaatsvinden in de maanden juli en augustus kunnen worden ingediend vóór 1 juni. 

Kunst en cultuur bieden plezier, een fijne en leerzame ervaring en kunnen mensen vanuit diverse hoeken, milieus en leeftijden samenbrengen. Voorwaarde van de culturele of kunstzinnige activiteit is dan ook het verbindende karakter. Hoe geweldig is het als er door een initiatief nieuwe ontmoetingen plaatsvinden en sterke en brede sociale relaties ontstaan? Mooie voorbeelden van deze activiteiten zijn het voorjaarsconcert ‘Klassieke pareltjes’ van Oratoriumkoor De Lier op 11 juni en de optredens van lokale bands tijdens Markt aan Zee op 24 juni.

KCI is een subsidieregeling van gemeente Westland die door Westland Cultuurweb wordt uitgevoerd. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Cultuurmakelaars van Cultuurweb kunnen meedenken in het proces ‘van idee naar aanvraag’ voordat het plan wordt ingediend. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren. Om meer mogelijkheid te bieden om een aanvraag in te dienen zijn er in 2023 meer aanvraagrondes. De uiterste indiendata zijn 1 juni, 1 augustus, 1 oktober en 1 december. Heb je al een idee voor september en oktober? Dan is 1 augustus de uiterlijke indiendatum. Daarbij is het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd verhoogd van 1500 naar 1800 euro.

Meer informatie over de regeling KCI is te vinden op onze website.