donderdag 16 december 2021 donderdag 16 december 2021

Theaterschool Koperen Kees in Naaldwijk en Muziekmeesters Westland in ’s-Gravenzande hebben samen een podcast voor ouderen gemaakt, de Wondere Winterpodcast. Het gaat om twee warme en liefdevolle winterverhalen, ondersteund door prachtige muziek. 

Vanaf vandaag zijn ze online te beluisteren via www.koperenkees.nl en www.muziekmeestersonline.nl. Tientallen oudereninstellingen en zelfstandig wonende senioren in Westland ontvangen ook een cd. De Wondere Winterpodcast is met liefde tot stand gekomen, uit het idee dat ieder mens gezellige kerstdagen verdient, ook als dat misschien niet vanzelfsprekend is. De verhalen worden verteld door theaterdocent Laurens de Groot en muziekdocente/celliste Katja Dirven. 

Dit is wat u kunt verwachten:
Verhaal 1: Het lichtje in de nacht (18 minuten) Bram (7) wordt in een ijskoude kerstnacht de deur uit geschopt door zijn boze vader. Bram zoekt een warme plek, maar niemand laat hem binnen. Waar kan hij terecht?
Verhaal 2: Het grote avontuur van de kleine sneeuwvlok (15 minuten) De kleine sneeuwvlok gaat met zijn grote vriend de dikke sneeuwvlok op een avontuurlijke reis rond de wereld. Een verhaal over op ontdekkingstocht gaan, verwondering en vriendschap. 

Theaterschool Koperen Kees en Muziekmeesters Westland hebben ervoor gekozen deze verhalen gratis aan te bieden omdat zij het belangrijk vinden een maatschappelijke bijdrage te leveren. Ook om die reden hebben leerlingen warme en liefdevolle kerstkaarten geschreven aan ouderen. Ook deze worden aan oudereninstellingen en zelfstandig wonende senioren overhandigd.