PO groep 6, groep 7 PO groep 6, groep 7
10x 45 min. 10x 45 min.
's-Gravenzande 's-Gravenzande

Omschrijving

Muziek is van altijd en van overal. Van luisteren tot zingen en tot spelen. Van Gregoriaans tot Rap. Kinderen maken in deze lessenserie kennis met veel verschillende stijlen muziek. Ze gaan bovendien aan de slag met het componeren van eigen muzikale werkjes en presenteren dit aan de groep. De serie bestaat uit 10 muzieklessen, gebaseerd op de kerndoelen van het SLO, waarbij de domeinen zingen, lezen, luisteren en musiceren afwisselend aan bod komen.

De lessen kunnen worden uitgediept en gepresenteerd voor ouders en belangstellenden.

Coaching.

Eventueel kan de leerkracht ervoor kiezen om van deze lessenserie een coachingsproject te maken. Om en om geven de combinatiefunctionaris en de leerkracht dan de lessen. Op deze manier doet de leerkracht ervaring en idee├źn op om ook in de toekomst met muziek aan de slag te kunnen.

De lessen zijn compleet uitgewerkt en zo bedacht dat er veel mee kan worden gevarieerd. De leerkracht krijgt hier ook voorbeelden van mee. Op deze manier is een les in dezelfde klas op meerdere manieren te gebruiken waardoor de leerkracht een grote rugzak met lessen en mogelijkheden meekrijgt. Bovendien krijgt de leerkracht assistentie en feedback bij deze lessen.

In overleg kan deze lessenserie worden uitgebreid naar 16 of 20 lessen.