PO groep 5, groep 6, groep 7 PO groep 5, groep 6, groep 7
8x 45 min. 8x 45 min.
's-Gravenzande 's-Gravenzande

Omschrijving

Kinderen weten vaak al een aantal voorbeelden te noemen waaraan je een bepaald land of bepaalde cultuur aan kunt herkennen. Ze noemen vaak het weer, het landschap, de taal, het uiterlijk van de bevolking, kleding, sportclubs, het eten, enz. Elke cultuur heeft natuurlijk ook haar eigen herkenbare klanken in de muziek. Daar maken de kinderen in deze lessenserie kennis mee.

De serie bestaat uit 8 muzieklessen, gebaseerd op de kerndoelen van het SLO, waarbij de domeinen zingen, lezen, luisteren en musiceren afwisselend aan bod komen. Er wordt veel aandacht besteed aan het zingen van canons, we zingen in het Engels, maken speelstukken met Spaanse en Russische invloeden en luisteren vooral veel naar muziekstukken uit verschillende landen.

De lessen kunnen worden uitgediept en gepresenteerd voor ouders en belangstellenden.

Coaching.

Eventueel kan de leerkracht ervoor kiezen om van deze lessenserie een coachingsproject te maken. Om en om geven de combinatiefunctionaris en de leerkracht dan de lessen. Op deze manier doet de leerkracht ervaring en idee├źn op om ook in de toekomst met muziek aan de slag te kunnen.

De lessen zijn compleet uitgewerkt en zo bedacht dat er veel mee kan worden gevarieerd. De leerkracht krijgt hier ook voorbeelden van mee. Op deze manier is een les in dezelfde klas op meerdere manieren te gebruiken waardoor de leerkracht een grote rugzak met lessen en mogelijkheden meekrijgt. Bovendien krijgt de leerkracht assistentie en feedback bij deze lessen.

Bij Muziekmeesters Westland is altijd aanbod op maat samen te realiseren. Neem vrijblijvend contact op via info@muziekmeesterswestland.nl