Omschrijving
We nodigen je van harte uit voor een inspirerende icc-training op woensdag 12 november van 14:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst neemt De Smaak te Pakken ons mee in de wereld achter ons voedsel. Kan voedsel ook cultuureducatie zijn? Jazeker! Een simpel recept kun je koppelen aan geschiedenis, kunstdisciplines, burgerschapsonderwijs of erfgoed. De wereld van voedsel is als een spiegel die ons laat zien wie wij zijn.
Wat kun je verwachten?
Een introductie: wat heeft voedsel uit de wereldkeuken met burgerschapsonderwijs te maken? En wat is de bijdrage van cultuureducatie eigenlijk voor burgerschapsonderwijs?
Voedseleducatie aan de hand van kunst, muziek en filosofie. Koken op school kan ook in kleine vorm impactvol zijn. Daar komen we achter met de interactieve workshop "Het levensverhaal van de tomaat".
Voedseleducatie aan de hand van geschiedenis en erfgoed. Hoe kun je van kruidnoten bakken meer maken dan je gewend bent? Leer hoe je tradities en geschiedenis gebruikt om een koppeling naar het nu te maken.
Praktische materialen: simpele tips en tricks uit de methode Smaak te Pakken om het voedselonderwijs impactvol en spraakmakend te maken.
Voorwaarden
De algemene voorwaarden voor Kunstkundig-activiteiten vind je hier. Aanmelden voor deze activiteiten betekent dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.