maandag 13 november 2023 maandag 13 november 2023

De Wateringse voetbalclub KMD krijgt in november een nieuwe voorzitter. Na negen jaar neemt Peter van den Berg afscheid van het bestuur en kiezen de leden een opvolger. Het is om deze reden dat de Foto van de maand november van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul gemaakt is op het KMD-terrein aan de Heulweg.

De foto toont de winnaars van het stratenvoetbal in 2003. We weten niet welke straat of wijk dit team vertegenwoordigde, ook niet of het KMD'ers zijn of een gewoon vriendenteam. Zelfs de precieze datum van het toernooi is niet bekend, hoewel in het verleden dergelijke toernooien rond Koninginnedag werden gehouden. Wie zijn al deze voetballers? Is dit inderdaad een stratentoernooi in 2003? Wat is er van de jongens geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle voetballers als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.

De foto van oktober 2023 - Padvinders in Ulvenhout
In oktober lieten we een foto zien van een groep padvinders die in 1961 op zomerkamp waren in Ulvenhout. Er zijn veel reacties gekomen, ook van jongens die zelf op de foto staan. Alle namen zijn inmiddels bekend. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 2 december en 6 januari van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.