maandag 13 november 2023 maandag 13 november 2023

Muziekmeesters Westland gaat samen met Stichting RBO Sinfonia aan de slag voor het zingen van kinderen op de basisschool. Kinderen uit groep 7/8 van zes basisscholen krijgen zangles en gaan op vrijdag 17 november zingen met het symfonieorkest van RBO Sinfonia. Dit is een feestelijke dag, onder schooltijd, met repeteren, kennismaken met het orkest, en een uitvoering geven, alles in de Bartholomeuskerk te Poeldijk. Van dezelfde scholen komen de kinderen uit de groepen 5 en 6 luisteren naar het concert.

Het hele project is een resultaat van de Subsidieregeling Cultuurimpuls Corona van de gemeente Westland voor revitalisering van de koorzang. Het idee is dat de kinderen ervaren hoe leuk zingen is, en dat zingen een hobby voor je leven kan zijn. Er komen in totaal zo’n 600 kinderen naar dit evenement, waarvan er 300 gaan zingen met het orkest. Natuurlijk hebben ze hard geoefend, maar ter ondersteuning zoeken we zo’n 20 à 40 dames koorleden om de zang te verduidelijken. Het zijn 7 liedjes, er is online lesmateriaal, en voor meezingende dames maken we er een leuke dag van.

Zit je op een koor of hou je gewoon van zingen? En heb je tijd en zin om te komen helpen door lekker mee te zingen? Meld je aan! Mail naar info@muziekmeesterswestland.nl en we sturen je al het materiaal om thuis te bekijken. We repeteren met het orkest op donderdagochtend 16 november in de kerk, en we hopen dan na de pauze (11.30 – 13.00 uur) alvast met het dameskoor erbij te repeteren.

Vrijdag 17 november is de dag met de kinderen. 10.00 – 12.30 uur repetitie en van 13.00 - 14.00 uur concert. De uitvoering is het verhaal van Lelawala waarin de liedjes gezongen worden. De verteller is Elisa Beuger (actrice o.a. in Man bijt Hond, Mees Kees en Morten). Heb je vragen stuur een mail naar info@muziekmeesterswestland.nl of bel naar 0174-352125.