donderdag 12 januari 2023 donderdag 12 januari 2023

Westland Cultuurweb kijkt met trots terug op het afgelopen jaar. Binnen het programma Kunstkracht 55+ voor ouderen hebben er namelijk weer heel veel kunstprojecten plaats gevonden in de woonzorglocaties van Pieter van Foreest en Careyn. Nadat de woonzorglocaties 2 jaar lang dicht moesten blijven voor bezoek, was daar namelijk heel veel behoefte aan en nu mochten de kunstvakdocenten weer bij de huizen op locatie mooie kunstlessen aanbieden.

Dit jaar werd er door verschillende locaties gekozen voor het dansproject. Onder begeleiding van een dansdocent van Dance Moments Foundation worden de deelnemers meegenomen naar onder andere de rock ’n roll tijd. Een erg waardevol project waar veel mooie herinneringen naar boven komen, mensen zich weer even jong voelen én waarbij mensen ook even lekker kunnen bewegen. Iets wat Rijk Zwaan erg aansprak en waardoor zij besloten om 3 van deze dansprojecten te sponsoren. Om er echt een feestje van te maken is Rijk Zwaan langs geweest op de verschillende locaties om daar snoepgroente uit te delen. Justin Manders heeft een van deze feestjes voor ons vastgelegd met mooie foto’s. Dit was op locatie Sonnevanck waar de bewoners afgelopen zomer heerlijk buiten hebben gedanst met elkaar.

Tijdens deze danslessen kijken de dansdocenten altijd naar wat de deelnemers nog wél kunnen. Er wordt veel vanuit de stoel gedanst, maar de mensen die nog wel staand kunnen en willen dansen worden meegenomen de kring in om samen te dansen. Soms ontpoppen zich daar echte danstalenten! Dat is precies waar het programma Kunstkracht 55+ voor staat: het (her)ontdekken van talent onder ouderen binnen diverse kunstvormen. Naast de dansprojecten zijn er ook projecten in schilderen, zang, muziek, beeldende kunst, fotografie en theater. Westland Cultuurweb hoopt in 2023 weer net zulke mooie projecten neer te kunnen zetten voor ouderen als dit afgelopen jaar.