Beeldende kunst Beeldende kunst
Erfgoed Erfgoed
Westlands Museum Westlands Museum
€ 7,-. Gratis toegang voor museumkaarthouders, kinderen t/m 17 jaar en donateurs. € 7,-. Gratis toegang voor museumkaarthouders, kinderen t/m 17 jaar en donateurs.
t/m zo 8 sep 2024 t/m zo 8 sep 2024
Van 13:00 tot 17:00 uur Van 13:00 tot 17:00 uur
Westlands Museum Westlands Museum

Omschrijving

Kunstschilder Ben Viegers (1886-1947) woonde ruim een halve eeuw in Den Haag. Met zijn Harley-Davidson met zijspan trok hij erop uit om de mooiste plekken te schilderen. Hij schilderde graag in het Westland. Het landelijke gebied inspireerde hem. Hij zocht naar de puurheid van het landleven met polders, boerderijen, vaarten en tuindersschuiten. Speciaal voor de tentoonstelling heeft het Westlands Museum de mooiste werken bijeengebracht die hij in Zuid-Holland en specifiek in het Westland heeft geschilderd. Veel van de schilderijen worden voor het eerst aan een groot publiek getoond.

Het eerste deel van de tentoonstelling focust zich op het leven en werk van Ben Viegers. Aan de hand van schilderijen die in Zuid-Holland gemaakt zijn, komen allerlei facetten van zijn leven en kenmerkende stijl aan bod. Het tweede deel van de tentoonstelling gaat specifiek over het Westland. Welke werken heeft hij in deze streek geschilderd en zijn de locaties nog terug te vinden in het huidige landschap?