donderdag 15 september 2022 donderdag 15 september 2022

De Wateringse Hofboerderij biedt in september onderdak aan diverse activiteiten van Nieuwe Westlanders. Mensen uit vele culturen die in Westland zijn komen wonen. Eén van de exposanten, Fatima Kiral, is op zaterdag 17 en zaterdag 24 september aanwezig om tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie “Ebru” te geven. Dat is een Turkse kunstvorm, ook wel marmeren op papier genoemd. Iedereen is welkom om van haar te leren en zelf een kunstwerk te komen maken. Vrije inloop en er zijn geen kosten aan verbonden.

Koffiesessie zoals in Eritrea, op zondagmiddag 18 september.
Zebib Neguse komt uit Eritrea en houdt vaker koffiesessies. Op deze zondagmiddag kun je tussen 14.00 en 16.00 uur aanschuiven en uiteraard een kopje koffie meedrinken! Vrije inloop en er zijn geen kosten aan verbonden.

Elke zaterdag en zondagmiddag tot en met 25 september staan de deuren open tussen 13.30 en 16.30 voor de bijzondere groepsexpositie van Nieuwe Westlanders. Er doen maar liefst elf kunstenaars aan mee: Ewa Kawecka, Neyruz Abou Jamra, Michal Sustr, Soman Sediqi, Fatima Kiral, Zhora Grigoryan, Maryam Mashhooriazar, Michel Mansourati, Albena de Koning, Julija Gaifulina en Julia Orlova. De thema maand is een samenwerking tussen de Culturele Raad Wateringen en het programma CultuurZonderGrenzen. Dat is een meerjarig programma dat wordt uitgevoerd door ondermeer Bibliotheek Westland en Westland Cultuurweb. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen. Er is voldoende parkeergelegenheid en de ruimte is goed toegankelijk voor minder validen.