vrijdag 17 juni 2022 vrijdag 17 juni 2022

In de eerste vijf weken van de zomervakantie vindt zomerschool ‘Expeditie Westland’ plaats op zes verschillende, Westlandse locaties voor alle Westlandse basisschoolkinderen vanaf groep 3. 


Tijdens de corona lockdowns hebben de meeste kinderen noodgedwongen thuisgezeten, waardoor ze minder hebben kunnen spelen met leeftijdsgenoten en ook minder ‘prikkels’ en nieuwe ideeën van buiten hebben opgepikt. Om dit gemis zo veel mogelijk te compenseren, organiseren vier Westlandse partners op zes locaties een zomerschool van telkens een week, in opdracht van de gemeente en de Westlandse schoolbesturen.

Expeditie Westland; waar ligt jouw horizon?
Tijdens Expeditie Westland maak jij niet alleen een ‘ontdekkingsreis’ in workshops over bijvoorbeeld natuur, techniek, theater, muziek, sport/spel, verhalen en digitale vaardigheden, maar je gaat ook een dagje op excursie naar het Museon en Omniversum. Hoe leuk wordt jouw vakantie?

Partners
Vier samenwerkende organisaties verzorgen de invulling van het Expeditie Westland-programma: Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn, Westland Cultuurweb en WNTweb. De workshops richten zich op het verbreden van de horizon van deelnemers, op het uitbreiden van hun woordenschat én op het bieden van een fijne en interessante ervaring.

Helemaal gratis, all inclusive!
Deelname aan Expeditie Westland is helemaal gratis; ook de excursie en de dagelijkse lunches worden aangeboden door de gemeente. De Rotary biedt daarnaast alle deelnemers gezonde mueslireepjes en drankjes aan tijdens de pauzes, én levert helpende handen tijdens de lunches.

Waar en wanneer vindt Expeditie Westland plaats?

  • Week 1 - 11 t/m 15 juli – Monster, Willemsschool
  • Week 1 - 11 t/m 15 juli – Poeldijk, Verburch-hof
  • Week 2 - 18 t/m 22 juli – Wateringen, Mariaschool
  • Week 3 - 25 t/m 29 juli – De Lier, Achtsprong
  • Week 4 - 1 t/m 5 augustus – Naaldwijk, Bernadetteschool
  • Week 5 - 8 t/m 12 augustus – ’s-Gravenzande, De Kameleon of Het Cadeau

Programma
Op elke locatie duurt Expeditie Westland één week; elke deelnemer schrijft zich in voor de hele week. Het programma loopt dagelijks van 09.00 - 13.30 uur (op vrijdag: tot 14.30 uur).

Excursies
Groep 3-4 gaat dinsdag op excursie, groep 5-6 woensdag en groep 7-8 donderdag. De reis naar Den Haag wordt gemaakt met de bus; de deelnemers worden afgehaald vanaf de zomerschoollocatie en hier ook weer teruggebracht.

Aanmelden voor Expeditie Westland
Alle Westlandse basisschoolkinderen vanaf groep 3 kunnen zich aanmelden via de website: www.expeditiewestland.nl Hier vindt u ook meer informatie en veel gestelde vragen.