Sint Gregorius vijftig jaar jong

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021

Op 5 juni 2021 werden allerlei beperkingen opgeheven die vanwege de coronapandemie werden ingesteld. Onder andere de muziekverenigingen mochten weer gaan repeteren. Een goede reden voor de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul om eens een muzikale foto uit de collectie te halen.

In 1977 vierde de Heulse harmonie Sint Gregorius het vijftigjarig bestaan. Een van de activiteiten was een optocht door het dorp. Op de foto zien we zeven jongetjes die duidelijk voor de muziek uitlopen. Ze hebben houten borden bij zich met de tekst '50 jaar St. Gregorius'. Voor de gelegenheid hebben ze ook allemaal een uniform aan: een geel overhemd met een zwarte broek. Ze dragen en zwarte stropdas en gele sokken.

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Wie zijn deze Heulse jongens die door het dorp marcheren? Wanneer in 1977 is deze foto gemaakt en in welke straat? Welke feestelijkheden waren er nog meer dat jaar? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mailadres foto@hvwk.nl of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.