Deel je kunst vol talent

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021

Westland Cultuurweb, Careyn en Pieter van Foreest hebben in maart jl. het project ‘Deel je Kunst!’ gelanceerd om de creativiteit onder 65-plussers zichtbaar te maken. Dit kon van alles zijn. Dansen, dichten, schilderen, zingen, borduren, muziek maken, tekenen, noem het allemaal maar op. Als het maar kunstzinnig was! En dat er veel creativiteit en talent is, bleek uit de vele inzendingen die we mochten ontvangen.


Er zijn vanuit diverse gemeenten al veel verschillende soorten kunst binnengekomen. De kunstwerken variëren van onder andere prachtige schilderwerken, geweldige fotografie, mooie vilt-, borduurwerken en papierkunst tot het maken van muziek. Fantastisch om te zien hoe iedereen kunst anders interpreteert en zijn/haar kunst wil delen. Alle deelnemers gaven we podium en zij werden extra in de spotlight gezet via de kanalen van Facebook en Instagram. Bijzonder waren de vele mooie en warme verhalen erachter, vaak gepaard met een leuke herinnering. Zo kreeg de creativiteit echt een gezicht! Hoe geweldig is dat.

Winnaars
Onder de deelnemers werd een cheque van € 125,00 verloot om een workshop naar keuze te volgen waarmee het aanwezige talent nog sterker kan worden. Een onmogelijke opgave want iedere vorm van creativiteit was uniek en mooi, stuk voor stuk. Middels een carrousel werden de winnaars gekozen uit drie verschillende regio’s. De winnaars zijn:

Sjaak Barendse (regio Westland)

Ton Koop (regio Delft, Midden-Delfland, Oostland)

Truus Kester (regio Hoek van Holland, Maassluis)

Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met de workshop. Uiteraard willen we ook de overige deelnemers bedanken voor zijn/haar bijdrage. Blijf uw vorm van kunst uitoefenen. Bent u benieuwd wie zijn/haar kunst heeft gedeeld? Kijk dan hieronder het filmpje met alle deelnemers. Het is zeker de moeite waard om de kunstwerken te aanschouwen.