Kunstkracht 55+ biedt actieve kunstbeoefening aan ouderen in de Westlandse woonzorgcentra/dagbesteding en aan thuiswonende ouderen. Zoals lessen in dans, schrijven, theater, muziek, beeldende kunst, zang, fotografie en erfgoed. (Her)ontdek je talent en creativiteit in lessen van professionele Westlandse kunstenaars en laat je verrassen door je eigen kwaliteiten. Kunstkracht 55+ staat voor creatieve ontwikkeling, ontmoeting, plezier en trots. Ooit fanatiek gedanst en zin om dit weer op te pakken? Eindelijk de stap zetten om te gaan zingen? Wat dacht je ervan om de schilder in jezelf te gaan vinden? Ben je zelf werkzaam (geweest) in kunst en cultuur en wil je jouw kennis delen met anderen? Dit is je kans!

Kunstkracht 55+ voor thuiswonende ouderen

Kunstkracht 55+ voor thuiswonende ouderen

Op zoek naar een mooie workshop of cursus? Westland is heel rijk aan culturele organisaties die zelf lessen aanbieden in de vrije tijd. Deze zijn te vinden in het lessen- en workshopoverzicht. Wil je graag specifiek met leeftijdgenoten lessen volgen of zijn er redenen waardoor meedoen niet voor de hand liggend is? De activiteiten van Kunstkracht 55+ zijn erop gericht om drempels weg te nemen. Denk hierbij aan vervoer, begeleiding, financiële draagkracht etc. Om zoveel mogelijk ouderen te bereiken werken wij onder andere samen met Vitis Welzijn en De Vereeniging. Ook groeit de samenwerking met het bedrijfsleven en sportverenigingen. Maar bovenal staan we open voor ideeën die door ouderen zelf geopperd worden! Ontdek de projecten voor thuiswonende ouderen.

Kunstkracht 55+ in de zorg

Kunstkracht 55+ brengt sinds 2016 de bewoners van woonzorgcentra en cliënten van locaties voor dagbesteding in de gemeente Westland in contact met dans, theater, muziek, beeldende kunst, zang, fotografie en literatuur. Actieve kunstparticipatie, verzorgd door professionele Westlandse kunstenaars. In 2015 werd kleinschalig gestart en inmiddels doen bijna alle woonzorglocaties mee. Kunstkracht 55+ staat voor plezier, enthousiasme en trots. De deelnemende ouderen (her)ontdekken hun creativiteit, ontwikkelen zich artistiek en verbazen zich over hun eigen kwaliteiten.

Ben je medewerker in een zorginstelling voor ouderen en wil je meer weten over de mogelijkheden van Kunstkracht 55+? Of heb je een idee dat je graag tot uitvoering wilt brengen? Neem contact op met onze programmaleider participatie Wendy of cultuurmakelaar Madeleine. Ook ben je van harte welkom om eens te komen kijken bij een activiteit. Ontdek de projecten in de zorg.


Op de hoogte blijven van Kunstkracht 55+? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Deze publiceren we elke maand met actueel nieuws!

Kunstkracht 55+ wordt mede mogelijk gemaakt door Careyn, Pieter van Foreest, Vitis Welzijn, De Vereeniging, Gemeente Westland, Certhon Greenhouse Solutions, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en Best Fresh Foundation.


Kunstkracht 55+ in de zorg