Cultuurweb aanbod

Receptief : BB1: Nachtdieren – De koning van Katoren

Bovenbouw optie 1: Theatervoorstelling in WestlandTheater De Naald

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een knipoog. Gespeeld door drie jonge acteurs onder de regie van Roderick Bredenoord.

In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan.


Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 hier.

Locatie:
WestlandTheater De Naald
Data:
8 april 2019 10:00, 12:30 of 14:00, eventueel ook op 9 april 2019.
Doelgroep:
6+ jaar
Aantal leerlingen:
250 leerlingen per voorstelling
Aantal voorstellingen:
3 voorstellingen
Impresariaat:
Buro Bannink
Lesbrief:
Bij de voorstelling wordt een lesbrief met video gemaakt ter verwerking. Stach schotelt de leerlingen enkele problemen voor, door samen te werken zoeken ze de beste oplossing voor het probleem. De les gaat over democratie en monarchie. Kan iemand in zijn eentje ons land leiden? Of kan een groep mensen beter de baas zijn dan één persoon?
Trailer:
Trailer nog niet beschikbaar.
Meer informatie:
Website van Buro Bannink en website van Nachtdieren.


Duur
50 minuten

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. De aanmeldingen voor schooljaar 2018-2019 zijn gesloten.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.