Cultuurweb aanbod

Receptief : OB1: Wie Walvis - Waar de wind woont

Onderbouw optie 1: Muziekvoorstelling in WestlandTheater De Naald

‘Hoor het barsten van de muren,
Hoor de wind langs daken schuren,
Hoe lang kan de storm nog duren?
Kijk naar mij,
Ik waai voorbij.’

Een jongen is helemaal alleen. Alles en iedereen is weg en het enige dat klinkt is de wind. De jongen wil helemaal niets met de wind te maken hebben. De wind heeft immers alles kapot gemaakt. Hij besluit de wind te gaan vangen en op te sluiten maar dat is helemaal niet gemakkelijk! Hoe vang je wind? En hoe laat je wind ophouden met lawaai maken? Langzaam leert de jongen meer en meer over de wind en ziet dat de wind ook heel handig en zelfs grappig is. Hij zal de wind moeten gaan gebruiken om op een betere plek te kunnen komen. Maar om zich te laten meewaaien door de wind moet hij alles loslaten, en of hij dat durft…

Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 2018-2019 hier. 


Locatie: WestlandTheater De Naald
Data: 14 januari 2019 om 11:00 of 13:00 en 15 januari 2019 om 10:30 of 13:30.
Doelgroep: 3+ jaar
Aantal leerlingen: 180 leerlingen per voorstelling
Aantal voorstellingen:  4 voorstellingen
Impresariaat: Buro Bannink
Lesbrief: Bij de voorstelling Waar de Wind Woont wordt een lesbrief aangeboden. In deze les gaan de leerlingen klanken ontdekken. Kun je met je lichaam geluid van regen en wind nabootsen? De leerlingen gaan met elkaar een hoorspel maken dat boordevol klanken zit. Ook gaan de leerlingen dieper in op het thema ‘alleen zijn’ en ‘troosten’.
Trailer: Er is nog geen trailer beschikbaar. Bekijk hier een andere trailer van Wie Walvis.
Meer informatie: Website van Buro Bannink en website van Wie Walvis.


Duur
50 minuten (wordt wellicht nog iets ingekort)

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. De aanmeldingen voor schooljaar 2018-2019 zijn gesloten.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.