Groeispurt! Van Westlandse band naar Toptalent!

Groeispurt!

Er zit veel jong muzikaal potentieel in het Westland. Westland is een regio waarbinnen van oudsher veel bands ontstaan. Er zijn ook mooie speelpodia in Westland. Wil een band echter zich daadwerkelijk verder kunnen ontwikkelen, is het ook van belang dat zij buiten Westland speelplekken/podia vinden. Dat lukt slechts mondjesmaat doordat bands niet weten hoe zij zich moeten profileren of verbeteren.

In Groeispurt worden amateurbands nadrukkelijk aan professionals uit de muziekscène gekoppeld om hun kwaliteit te vergroten en de benodigde tools mee te geven waardoor bands succesvoller worden. Groeispurt is vernieuwend omdat het insteekt op een begeleide ontwikkeling van bands waarbij zowel gezamenlijk als individueel veel inspanning van de bands wordt gevraagd. Zij worden gefaciliteerd maar daartegenover staat de wil zich te ontwikkelen en commitment.
Uiteindelijk moet Groeispurt een traject worden waar elke Westlandse band met eigen werk aan mee zou willen doen.

Groeispurt zal geen wedstrijd worden met een hoofdprijs, maar een persoonlijk ontwikkelingsproject waarbij elke band een op maat gemeten groeilat krijgt. Waarbij door middel van workshops, lezingen en bandcoaching; de Westlandse amateurband kwalitatief groeit binnen haar kaders. Als ijkpunt -voor een realistisch eindpunt- wordt de middag headliner op het Westlandse festival Waterpop aangehouden

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Verdilaan 2
2671 VX Naaldwijk

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.