In juli 2021 organiseerden we het Westland Scholieren Filmfestival, als kickoff van Kunstpracht in coronatijd. Met Kunstpracht organiseren we activiteiten waarin jongeren de kans krijgen om nieuwe werelden te ontdekken in de professionele kunsten. Van filmfestivals tot theatervoorstellingen, van cabaret tot orkestmuziek, van dansvoorstellingen tot museumbezoek. We hebben uitgebreide ambities om meer van deze receptieve cultuureducatie voor de Westlandse scholieren mogelijk te maken. Met het filmfestival in 2021 zetten we een eerste stap.

Samen met Internationaal Filmfestival Rotterdam en de drie scholen Lentiz Floracollege, ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat organiseerden we een toffe filmdag op elke school met vijf korte films, verschillende filmworkshops en een featurefilm. De leerlingen waren actief betrokken bij de invulling van het festival. Elke school had een programma- en een productieteam. Zij maakten een teaser en stelden samen met het Internationaal Filmfestival Rotterdam de playlist met korte films samen. Het filmfestival eindigde met een echte prijsuitreiking voor beste korte film en beste teaser.

Meer weten over het filmfestival of de mogelijkheden voor Kunstpracht in het VO? Neem contact op met onze cultuurcoach Bernadette.

Het filmfestival werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westland.