Muziek Muziek
Muziekmeesters Westland Muziekmeesters Westland
€5 per leerling €5 per leerling
PO groep 3, groep 4 PO groep 3, groep 4
2 x 60 minuten 2 x 60 minuten
's-Gravenzande 's-Gravenzande

Omschrijving

De leerlingen maken een klankverhaal in 2 lessen. Door de docent, materialen, muziekinstrumenten en de presentatie maken leerlingen kennis met de muziekschool. Het verhaal is gebaseerd op Dan Brown's Het Wilde Dierenorkest.

Les 1: leerlingen maken kennis met Maestro Muis en enkele andere dieren. De muziek wordt beluisterd, er worden muziekinstrumenten uitgedeeld en op basis van de dierennamen wordt het muziek maken gestart. De ritmes van de teksten van Maestro Muis worden geoefend en uiteindelijk klinken alle dieren samen. Gaat het lukken door elkaar? Aan het einde van de les bepalen de leerlingen welke dieren nog eens langskomen in les 2.

Les 2: Maestro Muis vertelt verder, nieuwe dieren, nieuwe ritmes. Het klankspel wordt verder uitgebreid en de nieuwe dieren maken samen met de dieren van de eerste les een verhaal met muziek. Aan het einde van de les kan een korte presentatie gegeven worden, voor ouders of voor een andere groep leerlingen. Eventueel kunnen filmopnames gemaakt worden en een compilatie op film van de lessen wordt dan later aangeleverd.

Voorwaarden

15 tot 30 leerlingen per groep. Benodigd: één lokaal met digibord. Van te voren overleg welke muziekinstrumenten er op school aanwezig zijn en wat vanuit de aanbieder meegenomen wordt. De lessen kunnen evt. ook plaatsvinden bij Muziekmeesters Westland (Maesemunde te 's-Gravenzande).

De algemene voorwaarden voor Kunstlokaal vind je hier.