Extern aanbod - Beeldend - PO groep 2

Kunstkracht

Lucht, weer en voertuigen

Workshop Steengoed (externe les)
In deze workshop maken de leerlingen kennis met een beeldend kunstwerk wat ze van alle kanten kunnen bekijken. De tastzintuigen worden geprikkeld. De leerlingen ervaren hard, ruw en glad materiaal en gaan aan de slag met een eigen stuk speksteen.

Workshop Wolkenzacht (externe les)
In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met hun tastzintuigen. Ze plukken en trekken aan wol en ervaren hoe wol veranderd in vilt. In overleg met de aanbieder kan de workshop een individueel of groepsresultaat hebben.

Workshop Groentenblazer
De leerlingen kijken naar de Paprimaten van Koos Zuidgeest. Vervolgens maken ze van ijzerdraad hun eigen groentevorm met een steeltje eraan. Vasthoudend aan het steeltje blazen ze grote groentebellen met sop.

Workshop Spelen in de plassen
De leerlingen gaan spelen in de plassen, maar niet zoals ze dat gewend zijn. De plassen zijn namelijk van rode, gele en blauwe verf. De leerlingen gebruiken materialen van Westlandse bodem (bijv. het strand) om mee in de plassen te spelen. Spelenderwijs doen de leerlingen ontdekkingen over kleur, vorm en textuur.

Workshop Windzakken
De leerlingen maken in deze les hun eigen windzak. Eerst scheuren ze lappen stof in stroken. Vervolgens plakken ze de stroken stof op een strook papier. De leerkracht helpt ze met het vormen van hun windzak uit de stroken. Aan het einde van de les testen de leerlingen hun windzak uit.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Beeldend
Thema Lucht, weer en voertuigen
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 1/2 staan in het teken van lucht, weer en voertuigen. Voor de workshops ‘Steengoed’ en ‘Wolkenzacht’ kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder in het lesplan opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.