Verdiepingsreeks - Beeldend - PO groep 6

Kunstkracht

Van reclame tot kunstwerk

Les 1:
Aan de hand van afbeeldingen en of reclamefilmpjes wordt er besproken wat reclame is en hoe je reclame kunt maken voor je kledinglijn. Denk bijvoorbeeld aan een logo. De leerlingen gaan een logo ontwerpen voor hun eigen kledinglijn. Dit doen ze met potlood, fineliners, stift en wasco. Ze moeten daarbij rekening houden met kleur, letters, vorm en formaat.

Les 2:
In groepjes van twee gaan de leerlingen een ontwerp maken voor een reclameposter. Ze onderzoeken houdingen van lichamen, de plaatsing van hun logo, een eventuele tekst en welke creatie uit het flip fashion book als kleding wordt gebruikt. Hierna gaan ze het ontwerp overbrengen op een groot stuk papier, zoals op een stuk behangrol. De omtrek van één van de leerlingen wordt hiervoor gebruikt.

Les 3:
De les wordt gestart met het bespreken van een aantal werken van Charlotte Schleiffert. Geïnspireerd hierop gaan de leerlingen met verschillende teken- en schildermaterialen hun reclameposter verder uitwerken.

Les 4:
Vandaag werken de leerlingen hun poster verder uit door 3D elementen aan hun creatie toe te voegen. Zij kunnen gebruik maken van verschillende materialen, zoals stof, papier, krantenpapier, wol en draad.

Les 5:
Deze les gaan de leerlingen hun reclameposter afronden en aan elkaar presenteren. Ze doen dit op verschillende plekken in het schoolgebouw.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Beeldend
Thema Reclame
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om afbeeldingen te tonen.
Enkele kledingstukken bedrukt met logo’s.
De flip fashion books van de leerlingen (basisreeks)
Gereedschappen: linialen, HB potloden, gummen, puntenslijpers, plakband, verfbakjes, dunne en dikke penselen, waterbakjes, verfschorten, lijm, scharen, tape, nietmachines.
Kunstmaterialen: wit A4-papier, stiften, fineliners, wasco, behangrollen zonder structuur of grote vellen papier A2-formaat, kleurpotloden, houtskool, wasco, ecoline, inkt, verf, stukjes stof, krantenpapier, draad, wol
Touwen of waslijndraden

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.