Verdiepingsreeks - Beeldend - PO groep 3

Kunstkracht

Voorstelling van papier

Les 1:
De leerlingen beschouwen het werk van Karen Sargyan. Wat zien zij, waarvan is het gemaakt en wat vinden zij ervan? De leerlingen gaan in deze lessenreeks ook een voorstelling van papier bouwen. Elke les zullen de leerlingen een onderdeel gaan maken. Vandaag maken zij maskers geïnspireerd op het werk van Karen Sargsyan. Het knippen van het papier za op gevoel gebeuren. Met verschillende lagen wordt het masker opgebouwd.

Les 2:
De leerlingen leren hoe zij een ‘skelet/lichaam’ van papier en ijzerdraad kunnen maken. De leerlingen onderzoeken in groepjes wat voor houding hun figuur zal aannemen en hoe zij dit kunnen bereiken. Vervolgens maken ze hun ijzerdraad- en papierfiguren.

Les 3:
Vandaag gaan de leerlingen in groepjes van vier leerlingen hun figuren aankleden door middel van lagen papier. Ze stapelen gescheurde en geknipte stukken papier op elkaar. Ze mogen zich daarbij laten inspireren door het werk van Karen Sargsyan, maar ook hun eigen fantasie gebruiken.

Les 4:
Nu de figuren af zijn gaan de leerlingen attributen maken die aan of naast het figuur worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een bloem, een zwaard of een stoel. De attributen worden in groepjes van vier leerlingen gemaakt.

Les 5:
Net als Karen Sargyan zullen de leerlingen vandaag een podium/sokkel gaan maken voor de presentatie van hun voorstelling. In hun groepje zullen zij gaan onderzoeken hoe zij dat gaan doen. Zij gaan op zoek naar een plek in het schoolgebouw en kunnen gebruik maken van verschillende materialen. Hierna wordt er gereflecteerd op de gemaakte voorstelling.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Beeldend
Thema Voorstelling
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid afbeeldingen en filmpjes te tonen.
Gereedschappen: scharen, nietmachines, lijm, plakband, tape
Kunstmaterialen: wit en gekleurd papier in verschillende formaten, stukken ijzerdraad van ca. 15 cm, kranten/tijdschriften, wc- en keukenrollen, kartonnen dozen.
Witte en/of gekleurde lakens
Eventueel: een fotocamera.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.