Extern aanbod - Muziek - PO groep 6

Kunstkracht

Op bezoek bij...

Workshop Op bezoek bij.. het muziektheater! (externe les)
In deze les wordt ingegaan op het theater/de schouwburg. In de eerste basisles hebben de leerlingen kennis gemaakt met de concertzaal. Voor de invulling van de les kan de klas op locatie worden uitgenodigd. Een rondleiding door de zaal of het bijwonen van een voorstelling zijn goede voorbeelden van een invulling van de workshop. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen fysiek kennis gemaakt met de locatie (muziek)theater.

Workshop Op bezoek bij.. het poppodium! (externe les)
In deze les wordt ingegaan op het poppodium. In de tweede basisles hebben de leerlingen kennis gemaakt met het poppodium en de popband. Voor de invulling van de les kan de klas op locatie worden uitgenodigd. Een rondleiding door het poppodium of het bijwonen van een activiteit in het poppodium zijn goede voorbeelden van een invulling van de workshop. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen fysiek kennis gemaakt met de locatie poppodium.

Workshop Op bezoek bij.. een koor! (externe les)
In deze les wordt ingegaan op het koor. In de basislessen hebben de leerlingen kennisgemaakt met samenzang. Je kunt als aanbieder op verschillende wijzen invulling geven aan deze workshop. Zo kan je de klas op locatie uitnodigen. Het bijwonen van en deelnemen aan een repetitie is een goed voorbeeld van een invulling van de workshop. Ook kan het koor op bezoek gaan in de klas en vertellen over het reilen en zeilen van een koor. Wie zijn er allemaal bij betrokken? Hoe gaat het in z’n werking? De leerlingen kunnen actief betrokken worden bij een repetitie in de klas. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen fysiek kennis gemaakt met een koor.

Workshop Op bezoek bij.. een muziekstudio! (externe les)
In deze les wordt ingegaan op de muziekstudio. De leerlingen maken kennis met het professioneel opnemen van een lied en gaan ook zelf een lied opnemen. Ze leren over de technieken en middelen die nodig zijn om muziek op te nemen.

Workshop Ring... Ring... Ring... Flashmob!
Vandaag leren de leerlingen het lied Belminutenblues. Met dit lied gaan ze een flashmob maken, die aan het einde van de les wordt opgevoerd voor een andere klas, of op het schoolplein bijvoorbeeld.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Op bezoek bij...
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 6 staan in het teken van het live ervaren van locaties waar muziek centraal staat. Voor de workshops muziektheater, koor, poppodium en muziekstudio kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.