Verdiepingsreeks - Muziek - PO groep 8

Kunstkracht

Doe maar dramatisch

Les 1: externe docent
De externe docent verzorgt een les over musical. Het onderwerp musical wordt geïntroduceerd. De kennis over de presentatievorm musical wordt hierbij verdiept. De nadruk ligt op de samenkomst van veel verschillende disciplines in één kunstvorm. Er wordt aan houding gewerkt, zowel de zanghouding als de houding op het podium. Dit wordt gedaan door een lied uit de musical dat door de hele groep gezongen wordt.

Les 2: externe docent
Deze les leren de leerlingen hoe ze hun stem als expressiemiddel kunnen gebruiken. De verworven kennis en vaardigheden worden toegepast in een nummer uit de schoolmusical.

Les 3: externe docent
Deze les leren de leerlingen hoe ze zingend kunnen acteren en acterend kunnen zingen. De verworven kennis en vaardigheden worden toegepast in een nummer uit de schoolmusical.

Les 4: externe docent
Deze les leren de leerlingen hoe ze dansend kunnen zingen en acteren. De verworven kennis en vaardigheden worden toegepast in een nummer uit de schoolmusical.

Les 5:
Indien er aan de eindmusical is gewerkt – De leerlingen gaan op zoek naar de verschillende vaardigheden waar ze aan hebben gewerkt met de externe docent. Ze zoeken opnames van zowel film als geluid en laten zich inspireren door dit aan elkaar te presenteren. Ze vertellen elkaar waarom dit zo’n goed voorbeeld is van de vaardigheid en wat ze er eventueel van ‘af’ kunnen kijken.
Indien er aan een gelegenheidsmusical is gewerkt – De leerlingen doen een generale repetitie van de musical. Er worden afspraken gemaakt over rekwisieten, decor, kleding etcetera.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Doe maar dramatisch
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Er is een musical nodig. Dit kan de eindmusical van de klas zijn, maar ook een andere musical. De school kiest de musical zelf uit en regelt dit voordat de externe docent komt.

Overige informatie

Tijdens deze verdiepende lessen gaat een externe docent gedurende vier lessen met de leerlingen aan de slag met de schoolmusical. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.