Verdiepingsreeks - Muziek - PO groep 2

Kunstkracht

Beestachtig prachtig

Les 1:
Vandaag is de klas een Dierenklas! De leerlingen veranderen in verschillende dieren. Ze weten het verschil tussen een zangstem en een praatstem. Ze zingen het lied Dierenklas en zeggen het versje van het zachte katje. Ook leren ze over de puls of beat van een liedje en dat je die mee kunt klappen, stampen of tikken.

Les 2:
Deze les gaat over het circus. De leerlingen gaan aan de slag met circuspaarden. Ze gaan op muziek stappen, galopperen en draven. Dit start aan de hand van een versje. Vervolgens gaan de leerlingen op muziek de verschillende bewegingen uitvoeren. Aan het einde van de les leren de leerlingen het lied ‘Het circus’ aan. De les eindigt met een echte circusshow!

Les 3:
In deze les staat de rups centraal. Er wordt gewerkt met verschillende toonhoogtes. De leerlingen werken aan ritmegevoel met het liedje ‘De rups’. Op ditzelfde lied spelen ze een spel waarin ze in groepjes leerlingen een rups spelen.

Les 4:
De leerlingen gaan in deze les aan de slag met katten. Hierbij wordt ingegaan op het liedje ‘De lapjeskat’. Aan de hand van het Rossini Cat Duet leren de leerlingen verschillende stemsoorten te herkennen en te versnellen en vertragen in beweging op basis van de muziek.

Les 5:
In deze laatste les komen alle dieren uit de voorgaande reeks nog eens bij elkaar. Reeds bekende liedjes worden nog eens herhaald. Er wordt gestart met het miauwende katje. Daarna verandert de klas in een circus op de muziek van Circuspaarden. Vervolgens keren de leerlingen terug naar de kring van muizen. Na het rupsje komt er nog een uitbreiding van de lapjeskat langs. Zo komen alle dieren weer eens bij elkaar.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Beestachtig prachtig
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om muziek en filmpjes af te spelen.
Schoolinstrumentarium (ritme-instrumenten)
Optioneel: knuffelkatje, knuffelrupsje, geel pittenzakje

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.