Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 8

Kunstkracht

Let's Party

Les 1:
Gedurende deze lessenserie gaan de leerlingen een feestelijke lipdub maken waarin alle dansstijlen samen komen. In deze eerste les halen leerlingen de verschillende dansstijlen weer op en maken ze kennis met het idee van een lipdub. De klas wordt verdeeld in vier groepen die moderne dans, klassiek ballet, jazz/show en hiphop doen.

Les 2: externe docent
Een improvisatie- of muziektheaterdocent werkt met de leerlingen aan het gebruik van ruimte en de invulling van de verschillende dansstijlen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe een thema omgezet kan worden in beweging – ongeacht de discipline.

Les 3:
De leerlingen maken kennis met het werken met attributen en kostuums. In twee groepjes maken leerlingen een eigen versie van het refrein uit les één door choreografie toe te voegen waar attributen en kostuums centraal staan.

Les 4:
In deze les worden de laatste onderdelen van de lipdub afgemaakt. De verschillende onderdelen worden met elkaar verbonden, en het totaal wordt gerepeteerd.

Les 5: externe docent
De lipdub van de leerlingen wordt opgenomen en gelijk bekeken. De externe docent komt coachen en helpt met het verbeteren van de lipdub. De reguliere leerkracht filmt de les.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Let's Party
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Verschillende kleine rekwisieten (zie lessen)
Mogelijkheid om filmpjes af te spelen in het lokaal
Draagbare muziekdragers voor het werken op verschillende locaties

Overige informatie

Voor meer informatie over lipdub filmpjes maken kunt hier kijken.  Vanaf les twee worden ook andere ruimtes binnen de school gebruikt naast het lokaal waar in gestart wordt. Het kan raadzaam zijn om lokalen vroegtijdig te reserveren en collega’s op de hoogte te stellen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.