Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 7

Kunstkracht

Breaking it Down

Les 1 (externe les):
Gedurende deze les maken de leerlingen kennis met de basiseigenschappen van breakdance en de hiphopcultuur. Een aantal basisbewegingen uit de breakdance worden aangeleerd. Daarnaast gaat de les in op de houding van breakdancers ten opzichte van training. Ook zijn er een aantal bewegingen om de leerlingen uit te dagen tot aan het eind van deze lessenserie. Naast het dansen wordt er ook aandacht besteed aan presenteren (battle), muziek en MC.

Les 2:
De leerlingen gaan in deze les aan de slag met het verzamelen, verzinnen en oefenen van breakdancebewegingen. Aan het eind van de les worden het geoefende dansmateriaal aan elkaar gepresenteerd.

Les 3 (externe les):
De leerlingen maken in deze les kennis met verschillende stromingen binnen breakdance. De docent neemt als vertrekpunt de bewegingsfrasen van de leerlingen. Vanuit hier wordt gewerkt aan techniek, houding en het samenvoegen van leerlingen in groepen of ‘crews’ waarmee zij de presentatie gaat doen. Het gaat in deze les vooral om het herkennen en benutten van bestaande talenten in de groep.

Les 4:
Met de opgedane kennis uit les 3 gaan de leerlingen nu hun presentatie uitwerken. Dit doen ze door als crew bewegingen en elementen te selecteren en samen te voegen tot een eigen dans voor de battle in les 5. Als klas kiezen ze ook de muziek voor het battle in les 5.

Les 5:
De leerlingen kunnen nog een laatste keer oefenen en dan geven zij een ‘show’ voor medeschoolgenoten en/of ouders.
?

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Breakdance
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om muziek en filmpjes af te spelen
Vier laptops
Vier grote vellen
Wekker of stopwatch
Lootjes met de namen van de crews en een zak/doos
Prijs voor de winnende crew

Overige informatie

De leerlingen hebben loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden nodig voor deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.