Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 5

Kunstkracht

De schoolpleindans

Les 1:
De leerlingen maken een begin van een korte danschoreografie over buiten spelen. Ze maken dans vanuit wat ze doen op het schoolplein in de pauze. Van de bewegingen die ze  maken wordt een choreografie gecreëerd waarbij gebruik wordt gemaakt van de principes die in de basislessen zijn behandeld.

Les 2:
De leerlingen gaan aan de slag met attributen op het schoolplein, zoals hoepels, ballen en springtouwen. Eerst gaan ze met deze attributen improviseren. Vervolgens bedenken de leerlingen mogelijke dansbewegingen. Met behulp van zo’n attribuut maken ze vervolgens in kleine groepjes een korte choreografie.

Les 3 & 4 (externe lessen)
In deze lessen maakt een externe docent in samenwerking met de leerlingen de danspresentatie voor in de laatste les. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het materiaal van de leerlingen uit les 1 en 2. De externe docent bekijkt de ideeën van de leerlingen tot nu toe en maakt daar samen met de leerlingen een in meer of mindere mate vastgelegde dans van. Dit wordt samengebracht tot één presentatie.

Les 5:
De leerlingen gaan hun dans opvoeren op het schoolplein. Voordat de leerlingen de show gaan uitvoeren oefenen ze de dans nog eenmaal op het schoolplein. Andere klassen en ouders kunnen komen kijken.?

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema De schoolpleindans
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om muziek (buiten) af te spelen.
Buitenspeelmaterialen

Overige informatie

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.