Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 4

Kunstkracht

Een super supermarkt

Les 1:
In deze les staat het uitbeelden van verschillende producten en processen in de supermarkt centraal. De leerlingen vertalen deze in hun eigen bewegingen op de muziek en dansen ook met een attribuut.

Les 2:
De bekendste Westlandse supermarkten kenmerken zich door de leuke spaarprogramma’s. Deze les gaat over verzamelen en sparen. Er wordt een start gemaakt met het vertalen van verschillende werkzaamheden naar bewegingen.

Les 3 & 4 (externe lessen):
Het idee is dat er toegewerkt wordt naar een korte dansshow voor de eigen klas in les 5 (welke weer door de eigen leerkracht gegeven/begeleid zal worden) die bestaat uit twee onderdelen:
• De dans ‘Shop-a-holic’ waar de leerlingen zelf in groepjes van vier een choreografie voor hebben gemaakt. De externe docent kan hiervoor de korte choreografieën achter elkaar plakken. Belangrijk is dat het één geheel wordt, door posities te zetten en de volgorde te bepalen.
• Een dans die wordt aangeleerd door de externe docent.
Afhankelijk van de inbreng van de externe docent kan worden gedacht aan een stoere streetdance, een showdans, of een combinatie van dansstijlen. Het thema ‘supermarkt’ moet erin naar voren komen.

Les 5:
Dit is de laatste les in de reeks van vijf en deze les staat in het teken van de Super Supermarkt Show. Hierin wordt de lessenreeks afgesloten met alles wat er die weken ervoor aangeleerd is.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Een super supermarkt
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Mogelijkheid tot het afspelen van muziek.
Eventueel: een filmcamera
Boodschappentassen (per vier leerlingen één tas)
Verschillende levensmiddelen in een voelzak (bijvoorbeeld een pakje drinken, leverworst, appel, sinaasappel, komkommer).
Producten die gespaard kunnen worden bij de supermarkt (AH mini’s, boerderijdieren, voetbalplaatjes, zegeltjes etc). Voor iedere leerling één ‘verzamelobject’.

Overige informatie

Les 1 en 2 worden door de eigen leerkracht verzorgd, les 3 en 4 door een externe docent. De reeks wordt afgesloten met een presentatie voor een andere klas in les 5 onder begeleiding van de eigen leerkracht.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.