Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 2

Kunstkracht

Super Beesje

Les 1:
De leerlingen leven zich in het onderwerp ‘Super Beesje’ in. Ze stellen zich voor dat ze als Super Beesje op weg gaan om dieren te redden. Ze leren goed om zich heen te kijken en rekening te houden met de andere leerlingen, zodat ze niet botsen met elkaar. Ze oefenen dansvaardigheden op het gebied van het gebruik van de ruimte (hoog en laag vliegen) en tempo (langzaam en snel).

Les 2:
Superbeesje kan met zijn superkrachtige olifantenzuignappen de olifant uit de modder trekken. De leerlingen ervaren in deze les het gebruik van hun spieren en het gebruik van kracht. Ze maken van allerlei verschillende plekken van hun lichaam zogenaamd krachtige zuignappen. Daarmee oefenen ze eerst op de vloer en daarna gebruiken ze die samen met andere leerlingen.

Les 3:
Super Beesje kan met zijn mega uitschuifbare vangnet de giraf die boven een ravijn bungelt redden. De leerlingen oefenen in deze les het uitrekken en lang maken van hun lichaam en afzonderlijke lichaamsdelen. Met uitgestrekte armen of benen reiken ze naar een andere leerling en kunnen ze deze leerling zogenaamd redden.

Les 4:
In deze les wordt het onderwerp superheld en superkracht verder verkend. De leerlingen onderzoeken verschillende manier van houdingen en beweging en kiezen daaruit de superheld die ze graag willen zijn.

Les 5:
In deze les gebruiken de leerlingen de inhouden uit voorgaande lessen. Ze dansen binnen een verhalende structuur over Super Beesje, verzinnen hun eigen Superbeesje en redden de dieren. Dit eindigt in een super vrolijk dansfeesje!

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Talenten
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om filmpjes/muziek van internet af te spelen.
Prentenboek ‘Super Beesje is al onderweg’ van Guido van Genechten. Gratis (digitaal of via de bibliotheek) en in webwinkels beschikbaar).
Vijf banken
Voor iedere leerling één dierenknuffel (vraag de leerlingen dit zelf mee te nemen).
Trommel

Overige informatie

Lees voorafgaand aan deze lessen het boek ‘Super Beesje is al onderweg’ voor in de klas en bespreek dit boek met de leerlingen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.