Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 2

Kunstkracht

Super Beesje

Dansvaardigheden zoals het gebruik van lichaamsdelen, van de ruimte, het afwisselen van langzaam en snel komen aan bod in deze lessenreeks met het boek ‘Super Beesje’ als uitgangspunt. 

Les 1:
De leerlingen onderzoeken verschillende manieren van verplaatsen waaronder vliegen en gebruiken dit in een dansimprovisatie waarbij het verhalende element structuur geeft.

Les 2:
De leerlingen maken met diverse plekken van hun lichaam contact met de vloer, ontdekken hoe ze samen kunnen dansen met ‘zuignappen’ en gebruiken dit in een dansimprovisatie.

Les 3:
De leerlingen oefenen het lang maken en uitstrekken van hun lichaam(sdelen), wisselen voortbewegen en bewegen op één plek met elkaar af in een dans met een verhaal.

Les 4 (extern):
In deze les bedenken ze met een externe docent verschillende houdingen en bewegingen van superhelden met superkrachten. Ze verbeelden hun eigen superheld.

Les 5 (extern):
De leerlingen oefenen verschillende voortbewegingen van superhelden, kiezen een favoriete superkracht en dansen daarmee een korte improvisatie in een verhaalstructuur.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Talenten
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • Een digibord of andere mogelijkheid om filmpjes te tonen.
  • De mogelijkheid om muziek af te spelen.
  • Prentenboek ‘Super Beesje is al onderweg’ van Guido van Genechten.
  • Vijf banken.
  • Voor iedere leerling één dierenknuffel (vraag de leerlingen dit zelf mee te nemen).
  • Optioneel: gekleurde foam figuurtjes, zuignapjes en een vangnet.

Overige informatie

Lees voorafgaand aan deze lessen het boek ‘Super Beesje is al onderweg’ voor in de klas en bespreek dit boek met de leerlingen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereo-installaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Les 4 en 5 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.