Basisreeks - Theater - SO alle jaren

Kunstkracht

Wie ben ik, wie speel ik?

Les 1:
De leerlingen krijgen inzicht in het thema en de structuur van de lessen. Ze warmen zich fysiek op en laten hun fantasie prikkelen. De leerlingen tonen en ervaren dat iedereen uniek is, maar dat er ook veel overeenkomsten zijn tussen mensen. De leerlingen kennen en herkennen hun eigen kenmerken.

Les 2:
Voorgaande stof samenvatten en het aansluitende thema ‘horen/luisteren’ inleiden. De leerlingen warmen zich fysiek op en laten hun fantasie prikkelen. Waarna ze zelf het zintuig ‘luisteren’ inzetten. Ze leren variëren in stemgebruik en zetten dit in.

Les 3:
De leerlingen leren voelen en op elkaar vertrouwen. Ze leren door heel goed te luisteren, (geruisloos) te bewegen en goed te voelen, te komen tot resultaten. Ze leren hun zintuigen in te zetten en hierop te vertrouwen.

Les 4:
De leerlingen leren de vier basisgevoelens (boos, bedroefd, bang, blij) herkennen. Ze leren hoe ze deze kunnen uitbeelden en doen dit aan de hand van kleine scènes.

Les 5:
De leerlingen werken vanuit de eerder aangereikte vaardigheden, ze zetten hun zintuigen in en leren nu ook (dieren)afbeeldingen op papier te vertalen naar toneelspel en het uitgebeelde dier te herkennen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Theater
Thema Wie ben ik, wie speel ik?
Doelgroep SO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Overige informatie

De dierenpicto's zijn hier te vinden.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.