Verdiepingsreeks - Media - PO groep 5

Kunstkracht

Videostar

Les 1:
De leerlingen maken kennis met het videowerk van Andy Warhol en het begrip screentest. Geïnspireerd hierop gaan zij aan de slag. Voor de camera krijgen zij maximaal dertig seconden de tijd om te zingen, te dansen, te kijken in de camera, niks te doen of…

Les 2:
De leerlingen maken kennis met een van de eerste videoclips. Hierna starten zij klassikaal met het maken van een videoclip. Ze kiezen een nummer en werken aan een storyboard.

Les 3 en 4: externe docent
Samen met een externe docent werken de leerlingen verder aan hun videoclip. Dat kan in groepjes of gezamenlijk uitgevoerd worden. Dit is afhankelijk van de externe docent. De leerlingen filmen de scènes die in les twee zijn bedacht en passen special effects toe zoals bijvoorbeeld de green screen. De leerlingen zien in les vier hoe de special effects toegepast worden in een programma als bijvoorbeeld Adobe Première. Ze editen klassikaal met de externe docent de videoclip. Er worden naast de visuele effecten ook een titel, een aftiteling en natuurlijk muziek toegevoegd.

Les 5:
Vandaag worden alle screentests van les één klassikaal geëdit tot een filmbestand. Hierna worden de screentests en de videoclip bekeken.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Media
Thema Video
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

• De mogelijkheid om afbeeldingen en filmpjes via een digibord te tonen.
• De mogelijkheid om klassikaal te editen met Windows Movie Maker op het digibord.
• Eén camera per vier leerlingen
• Eén (zak)lamp per vier leerlingen

Overige informatie

Bij voldoende camera’s en computers kan er ook gewerkt worden in kleinere groepjes.
Westland Cultuurweb heeft drie leskisten met tien camera’s beschikbaar voor de Westlandse basisscholen. De leskist kan kosteloos geleend worden. Reserveer de leskist via deze pagina.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.