Verdiepingsreeks - Media - PO groep 3

Kunstkracht

Hocus Pocus

Les 1:
De leerlingen maken klassikaal een ‘betoverende stopmotion film’. Ze werken hier vijf lessen aan. In deze les wordt er gezamenlijk een storyboard gemaakt. Daarna wordt er ‘getoverd’. Bijvoorbeeld: leerlingen worden van de ene plek naar een andere plek ‘getoverd’, leerling(en) worden weggetoverd, veranderd in speelgoed etc.

Les 2:
De leerlingen gaan klassikaal verder met hun ‘betoverende stopmotion film’. Ze voegen betoverende effecten toe zoals kleur en geluidseffecten.

Les 3 en 4: externe docent
Samen met een externe docent gaan de leerlingen aan de slag met special effects, bijvoorbeeld met het green screen. Ze maken kennis met wat je hiermee kan doen en passen het toe. Bijvoorbeeld: vliegen in de lucht of lopen op water etc. Er wordt klassikaal verder gewerkt aan hun materiaal van les 1 en 2 zodat het uiteindelijk één betoverende film wordt. Naast de special effects wordt er een titel en aftiteling toegevoegd en wordt er klassikaal geëdit. Eventueel kan het uiteindelijke filmbestand thuis door de externe docent verder af geëdit worden. Hierna verzendt de externe docent het filmbestand binnen een week naar de leerkracht.

Les 5:
De leerlingen maken in tweetallen een filmposter voor hun ‘betoverende film’. Ze bekijken gezamenlijk hun betoverende film.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Media
Thema Stop motion / special effects
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

• De mogelijkheid om afbeeldingen, filmpjes en geluidsfragmenten via een digibord te tonen.
• De mogelijkheid om klassikaal te editen met Windows Movie Maker op het digiboard.
• De mogelijkheid om de door de leerlingen gemaakte foto’s uit te printen.
• Eén camera per drie leerlingen
• Kleurpotloden, stiften, scharen en lijm.
• A3-papier.

Overige informatie

Westland Cultuurweb heeft drie leskisten met tien camera’s beschikbaar voor de Westlandse basisscholen. De leskist kan kosteloos geleend worden. Reserveer de leskist via deze pagina.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.