Cultuureducatie marktplaats

Actief : Cinekid aanbod 2017

Cinekid Educatie biedt workshops, lesmaterialen en activiteiten aan voor basisscholen, culturele instellingen, bibliotheken en overige instellingen.

Op het gebied van film, animatie en interactieve media hebben we verschillende media-educatieve workshops, waarbij de verhalen van kinderen centraal staan. Zo zijn er op animatiegebied de workshops Stop-Motion & Animatieplaats en de visueel spectaculaire workshop Wonderwiel. Nieuws vergaren en presentatietechnieken leren kinderen in de workshop Presenteren kun je Leren. Op het gebied van Interactieve Media maken kinderen bijvoorbeeld hun eigen Virtual Reality bril in de workshop VR Stereobril. Of we maken interactieve kunstwerken met makey makeys. De Mini Media Academy ten slotte is een proeftuin vol nieuwe media-technieken en -tools, waarin kinderen onder andere robots programmeren en websites 'hacken'. Techniek en programmeren zijn in onze workshops altijd een middel, geen doel op zich.

Naast de standaard workshops verzorgen we vooral projecten op maat voor scholen. Denk bijvoorbeeld aan een compleet animatietraject waarbij de bovenbouwklassen zich in een aantal lessen bezighouden met het op verschillende manieren maken van stop-motion filmpjes. Of een Film & Erfgoed project, waarbij klassen zich verdiepen in een eigen gebouw/plek/thema uit de buurt en onder begeleiding hun verhaal verfilmen met behulp van stop-motion technieken. Een dergelijk traject wordt vaak voorafgegaan door een studiedag of -middag voor leerkrachten waarin zij zelf aan de slag gaan en tips & tools krijgen over het gebruik van stop motion in de klas.

Ten slotte heeft Cinekid ook nog een ruim aanbod van kwalitatief goede films die ingezet kunnen worden voor schoolvoorstellingen, ook op DVD in de klas. Voor iedere film is gratis lesmateriaal beschikbaar.

Neem op onze website een kijkje in ons aanbod en mail ons over de mogelijkheden en prijzen!

Doelgroepen

  • PO groep 1
  • PO groep 2
  • PO groep 3
  • PO groep 4
  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Media

Kosten
€100,00

Log in om lesmateriaal te downloaden
Contact

Tel: 0205317891

Locatie
Asterweg 20 G2
1031 HN Amsterdam

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.