Kunstkracht 10

Actief : Vliegers

De leerlingen maken in twee lessen samen één grote vlieger. Niet het standaard model, maar een segment vlieger: een vlieger die bestaat uit meerdere piramidevormen (van bakpapier en rietjes).

In les 1 neem ik de blanco vlieger mee. Ik maak de segmenten los door één draad door te knippen. De leerlingen besluiten samen hoe ze deze saaie vlieger tot leven wekken: wordt het een vogel? Een vliegende draak? Hoe kunnen we dat dan doen? Wat maakt een vogel een vogel, of een draak een draak? De leerlingenbeplakken de vliegerdelen.
In les 2 neem ik de vlieger weer mee terug naar de klas, de segmenten zijn weer aan elkaar verbonden tot 1 vlieger. Verwondering! Het is nu één vorm geworden. Herkennen de leerlingenhun eigen stukje nog? We bekijken het geheel: Zijn we tevreden of moet er nog iets bij? Grootste deel van deze les is het buiten in de lucht laten vliegen van de vlieger.

De leerlingen gaan niet zelf een vlieger construeren, omdat dat geen ruimte biedt voor experimenteren (en ze teleurgesteld zouden zijn).

In de kosten zijn €40 aan materiaalkosten opgenomen.

Doelgroepen

Disciplines

Voorwaarden
Maximaal 35 leerlingen

Kosten
€160,00

Log in om lesmateriaal te downloaden
Aanbieder

Gianne Tillema Ontwerp en Educatie

Bezoekadres (hoofd)locatie
Oostmadeweg 19B
2553 EH Poeldijk

Mobiel: 06-19560319
http://www.giannetillema.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.