maandag 5 februari 2024 maandag 5 februari 2024

In het hart van het Westlandse culturele landschap komt een spraakmakend project tot leven. Westland Cultuurweb werkt samen met de Zonnebloem, Platform Gehandicapten Westland en E25 in het nieuwe project Hi, hier ben ik! In dit project gaan (jong)volwassen met én zonder fysieke beperking samen bouwen aan een waanzinnige voorstelling. Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of pas begint met jouw ontdekkingsreis in de wereld van de cultuurbeoefening, iedereen is welkom. Creativiteit en inclusiviteit komen samen!

Deelnemers kunnen kiezen tussen een intensief traject voor verdieping of een laagdrempelig traject voor een eerste kennismaking met creativiteit. Uiteindelijk wordt er van alle ingrediënten een voorstelling gebouwd waarmee ze het Westland laten zien wat de kracht van de beperking is, want dit project gaat verder dan alleen het creëren van een voorstelling. Het is een beweging naar een meer toegankelijke en inclusieve Westlandse culturele sector. De ervaringen en leerprocessen uit het project worden gedeeld met de culturele sector én de sector van zorg en welzijn. Hierdoor fungeert het project als een brug tussen verschillende werelden, waarbij iedereen van elkaar kan leren.

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 1818 en het VSB Fonds. Ben jij iemand die gelooft in de kracht van diversiteit en inclusie? Sta jij te popelen om samen met anderen iets geweldigs te creëren? Dan is dit alvast jouw uitnodiging om deel te nemen aan een uniek avontuur!

Dit voorjaar start Cultuurweb met de werving voor dit project. Wil je al meer informatie of je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met cultuurmakelaar Madeleine de Bruijn via de mail of 06-41272461.