woensdag 24 mei 2023 woensdag 24 mei 2023

Honderd jaar geleden werd in Kwintsheul het Oranjecomité opgericht. In 1923 vierde Koningin Wilhelmina haar 25-jarig jubileum. Dit jaar wordt het eeuwfeest groots gevierd, onlangs nog met Koningsdag waar alweer een koninklijk jubileum werd herdacht.

De Foto van de maand mei van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul houdt het feest nog even vast met een terugblik op Koninginnedag halverwege de jaren tachtig. We zien een optocht van kinderen met hun ouders op weg naar het speelterrein. De optocht gaat op dit moment door de Pastoor Vinkesteynstraat, die heel toepasselijk voor 1957 Prins Bernhardstraat heette. Met alle kinderen en volwassenen is de foto een echt zoekplaatje. Wie zijn al deze Heulenaren in de optocht? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de complete foto te bekijken.

De foto van april 2023 - De eerste auto op de Slimpadbrug

De foto van vorige maand toonde de eerste auto die in 1947 over de nieuwe brug in het Slimpad reed. Dit was op 5 april 1947, bleek uit de reacties. Ook oma Marie Grootscholten-van den Berg is herkend, evenals Jan Grootscholten. De andere negen kinderen zijn niet herkend. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook in de hoop dat ook alle andere namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 6 mei en 3 juni van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen