zondag 8 januari 2023 zondag 8 januari 2023

Traditioneel staat de eerste Foto van de maand van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul in het nieuwe jaar in het teken van de winters van vroeger. Dit keer staat de camera gericht op een groep schaatsers, waarschijnlijk van de Wateringse schaatsclub onder leiding van Koos van Zeijl, die een tocht naar Gouda hebben gemaakt.

De negen mannen zijn van Wateringen naar Gouda geschaatst en hebben als bewijs van hun prestatie een Goudse pijp opgespeld. De kunst was om die broze pijp ongeschonden thuis af te leveren. Dit soort tochten was heel populair. De bekendste is die naar Vlaardingen waar als bewijs van de tocht een zakje Vlaardingse moppen ongebroken in de koektrommel moest belanden. Wie zijn deze negen schaatsers? Wat is er van ze geworden? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Wat is er nog bekend van de Wateringse schaatsclub? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de mannen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van december 2022 - Ferme jongens, stoere knapen
Het was niet de Gantel in 1971, maar de Biesbosch in 1981 waar de foto van de Zeeverkenners werd gemaakt. Alle jongens zijn herkend, soms door zichzelf.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website  en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand kan weer plaatsvinden. Op 7 januari en 4 februari van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Voor mensen die de drukte nog willen vermijden, is het mogelijk om een aparte afspraak te maken.