donderdag 1 september 2022 donderdag 1 september 2022

Tot de brand van 2012 zat peuterspeelzaal en kinderopvang De Hummelhof in De Vang aan de Lange Spruit. Nadat het pand weer was opgeknapt, kwam De Hummelhof niet meer terug. Enige tijd geleden kreeg de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een doos met foto's van de voormalige leiding.

Een van die foto's is gekozen tot Foto van de maand september. We zien dertien geschminkte kinderen en een begeleider die op een grasveld staan. De kinderen, allemaal meisjes, dragen een zwart-wit jurkje. Op hun gezicht is een grote traan getekend. Moesten ze Pierrot voorstellen? Was dit voor een optreden? Een feestmiddag? Zomaar voor de lol? Wie zijn de kinderen en de begeleider op de foto? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van augustus 2022 - De opening van De Kyckdoos
Er kwamen veel reacties binnen op de foto van de kinderen en de burgemeester bij de opening van De Kyckdoos in 2000. Van de zestien kinderen zijn er zeven herkend. Volgens een van de toenmalige kinderen was het de opening van De Kyckert zelf en zongen ze: "Een nieuwe school, een nieuwe Kyckert, een onvergetelijk moment. In het begin misschien wel wat onwennig, maar na een weekje ben je heus wel weer gewend." De foto is nog te bekijken op de website en Facebook in de hoop dat er meer namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website  en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand kan weer plaatsvinden. Op 3 september en 1 oktober van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Voor mensen die de drukte nog willen vermijden, is het mogelijk om een aparte afspraak te maken.