donderdag 9 juni 2022 donderdag 9 juni 2022

Kunst, cultuur en ontmoeting. Dit staat centraal tijdens de 2e Proeverij van het programma CultuurZonderGrenzen voor nieuwkomers. Op zaterdag 25 juni kun je tussen 12:30 en 15:00 uur kunst laten zien, meedoen aan kunst én elkaar ontmoeten in Bibliotheek Naaldwijk. Het initiatief van VluchtelingenWerk, Bibliotheek Westland en Westland Cultuurweb richt zich op de ontwikkeling en uitvoering van actieve kunstparticipatie voor mensen die zich vanuit diverse hoeken van de wereld in Westland vestigen.

Er zullen lekkere hapjes zijn, er wordt muziek gemaakt en je kunt zelf kunst maken. Fatima Kiral laat zien wat de Turkse kunstvorm ‘Ebru’ (papieren marmeren) is en geeft je de mogelijkheid om ook zelf een mooi kunstwerk te maken. Maar er zal ook kunst tentoongesteld worden. Je kunt op elk moment van de middag binnen komen lopen en lekker rondkijken, genieten van een kopje koffie of thee en lekkere hapjes, mensen ontmoeten en eventueel zelf kunst maken. Ook kinderen kunnen meekomen.

Speel jij een muziekinstrument en wil je graag iets laten horen? Maak je kunstwerken en wil je dit laten zien? Schrijf je verhalen/gedichten en wil je deze graag voordragen? Of houd je van koken en klaarmaken van heerlijke hapjes? Het kan allemaal! Als je iets wilt doen op 25 juni, laat het dan weten aan cultuurmakelaar Ines van der Drift via ivanderdrift@westlandcultuurweb.nl. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker komen kijken, proeven en ontmoeten. Breng gerust iemand mee!