maandag 23 mei 2022 maandag 23 mei 2022

Westland Cultuurweb overtreft ook dit jaar het aantal inschrijvingen voor Kunstpracht. De theatervoorstellingen, museumbezoeken, dans- en muziekvoorstellingen die binnen het programma zijn geselecteerd worden in 2022-2033 maar liefst door 9000 basisschool leerlingen bezocht. Met deze hoeveelheid aanmeldingen wordt duidelijk hoeveel behoefte er is om mooie uitstapjes te mogen maken en te kunnen genieten van kunst in de breedste zin van het woord!

Cultuurweb maakt zich sterk voor kunst en cultuur en laat kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten ontdekken en hun creativiteit ontwikkelen. De Kunstpracht-cultuurbelevingen bieden verwondering, nieuwe werelden en onverwachte situaties, waarmee leerlingen een open blik op de wereld kunnen ontwikkelen. Dit schooljaar viel er in het programma nog meer te kiezen door het extra aanbod voor de midden- en bovenbouwgroepen.

Voor het eerst kunnen leerlingen van groep 5-6 met Kunstpracht naar Escher in het Paleis om het werk van Escher van dichtbij te zien en te kijken of ze, geïnspireerd door de meester, zelf ook metamorfose-kunst kunnen maken. Het aanbod van komend jaar zal ontroeren, spannend zijn en verwonderen. Daan Draait met zijn voorstelling Wonderbaan springt daar wel extra uit: met silent disco-koptelefoons neemt hij leerlingen van groep 5-6 mee de voorstelling in. Voor de groepen 7-8 is er dit jaar Mission Symphonic van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Leerlingen gaan tijdens dit concert zelf hard aan de slag om een geheime code te kraken. Voor de kleuterklassen keert er dit jaar een ‘gouwe ouwe’ terug. Na veel lovende reacties van leerkrachten zit Maurits Muis, een programma in het Mauritshuis weer in het aanbod.

“We bieden Kunstpracht sinds 2017 aan de basisscholen aan. De eerste jaren moest Kunstpracht zich bewijzen, maar nu zien we al een aantal jaar achter elkaar dat bijna alle scholen mee doen én blijven doen aan Kunstpracht. Dat is fantastisch, want hierdoor krijgen al die Westlandse kinderen de kans om de magie van het museum en het theater te ontdekken, “ vertelt Ilona Rozenboom, directeur-bestuurder, bevlogen. “Daar openen we nieuwe werelden, en onderzoeken we wat er allemaal nog méér kan dan wat we al kennen. Ik ben er zowel trots op als dankbaar voor dat we dat verschil voor al deze kinderen mogen maken.”