maandag 16 mei 2022 maandag 16 mei 2022

In de eerste vijf weken van de zomervakantie vindt zomerschool ‘Expeditie Westland’ plaats op zeven verschillende, Westlandse locaties. Elke Expeditie Westland duurt één week. Een ‘ontdekkingsreis’ maken in workshops over bijvoorbeeld natuur, techniek, theater, dans, bewegen, verhalen en digitale vaardigheden? Daar wordt toch ieder kind blij van?

Gelijke kansen voor ieder kind
Westlandse scholen en de gemeente Westland hechten zeer aan het uitgangspunt: gelijke kansen voor ieder kind. De corona-lockdowns lijken echter eerder de kansenongelijkheid tussen kinderen vergroot te hebben. Daarom hebben de schoolbesturen van het Westland de gemeente gevraagd om budget voor de opzet en organisatie van een zomerschool. Naar verwachting kunnen via Expeditie Westland diverse soorten achterstanden van ruim 500 kinderen op een speelse manier worden ingelopen.

Partners
Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn, Westland Cultuurweb en WNTweb verzorgen de invulling van het programma. Deze beslaat daardoor een heel breed gebied: van verhalen tot natuur, van techniek tot sport, en van creativiteit tot digitale vaardigheden. De workshops richten zich op het verbreden van de horizon van deelnemers, op het uitbreiden van hun woordenschat én op het bieden van een fijne en interessante ervaring. Na de zomervakantie kunnen de deelnemers zich verder verdiepen in hun favoriete activiteiten tijdens Expeditie Westland, met financiële ondersteuning vanuit het Kindpakket (Westlandpas).

Helemaal gratis, inclusief eten en drinken
Deelname aan Expeditie Westland is helemaal gratis; ook de excursie (of voorstelling) en dagelijkse lunches worden aangeboden door de gemeente. De Rotary biedt daarnaast alle deelnemers gezonde mueslireepjes en drankjes aan tijdens de pauzes, én levert helpende handen tijdens de lunches.

Waar en wanneer vindt Expeditie Westland plaats?

  • Week 11 t/m 15 juli – Monster en Honselersdijk
  • Week 18 t/m 22 juli – Wateringen
  • Week 25 t/m 29 juli – De Lier en Maasdijk
  • Week 1 t/m 5 augustus – Naaldwijk
  • Week 8 t/m 12 augustus – ’s-Gravenzande
    Op elke locatie duurt Expeditie Westland één week; elke deelnemer schrijft zich ook echt voor de hele week in. Het programma loopt dagelijks van 09.00 - 13.30 uur (op vrijdag: tot 14.30 uur).

Aanmelding Expeditie Westland
Aanmelding voor Expeditie Westland verloopt via de intern begeleiders van de Westlandse scholen. Zij kunnen je vertellen of jouw kind in aanmerking komt voor deelname. Kijk voor meer informatie op www.expeditiewestland.nl.